Štefanov n/O bude mať kanalizáciu a čistiareň za 1,1 mil. eur

Výstavba kanalizácie a čistiarne odpadových vôd v Štefanove nad Oravou v okrese Tvrdošín bude financovaná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľska a Slovenska. Obec Krušetnica v okrese Námestovo pripravuje protipovodňové opatrenia na miestnom potoku Klinianka za odhadované náklady 1,29 mil. eur bez DPH.

V obci Štefanov nad Oravou v okrese Tvrdošín vybudujú kanalizáciu v dĺžke 3 340 metrov a čistiareň odpadových vôd za 1,06 mil. eur, vrátane dane z pridanej hodnoty (DPH). Projekt bude financovaný z európskych zdrojov v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Poľska a Slovenska, zo štátneho rozpočtu a z vlastných prostriedkov obce, vyplýva zo zverejnených informácií o výsledku verejnej súťaže vo Vestníku verejného obstarávania. Podľa podmienok tendra, vyhláseného vlani v novembri, stavebné práce sú naplánované na pätnásť mesiacov. Uskutoční ich firma František Jendroľ STAVPOČ z obce Klin v okrese Námestovo. Vybraný dodávateľ uspel v konkurencii ôsmich uchádzačov, keď predpokladaná cena prác bola 1,44 mil. eur bez DPH.

Obec Krušetnica v okrese Námestovo pripravuje investíciu zameranú na protipovodňové opatrenia na miestnom potoku Klinianka. Stavebné práce s odhadovanými nákladmi 1,29 mil. eur bez DPH sú plánované na devätnásť mesiacov. Ako ďalej vyplýva z užšej súťaže zverejnenej vo Vestníku verejného obstarávania, projekt má byť financovaný z európskych peňazí, zo štátneho rozpočtu a z vlastných zdrojov obce cez Operačný program Životné prostredie. Uchádzači môžu požiadať o účasť v tendri do 17. apríla.

Súvisiace články

Aktuálne správy