Pobočka BKS Bank ku koncu roka s úvermi za 13,9 mil. eur

Pobočka rakúskej banky BKS Bank, ktorá je na Slovensku činná od marca minulého roka, evidovala ku koncu decembra úvery v objeme 13,9 mil. eur. Svoje aktivity banka rozbiehala operatívnym firemným bankovníctvom. Okrem úverových a vkladových obchodov ponúka účtové produkty a platobné služby s on-line bankovníctvom. „Produkty pre súkromných klientov sa vyvíjajú a budú sa ponúkať pravdepodobne od tretieho kvartálu 2012,“ informovala banka.

Na trhu síce od roku 2007 pôsobí lízingová spoločnosť BKS-Leasing, predtým Kofis Leasing, ktorá patrí pod BKS Bank, no neboli v ponuke žiadne bankové produkty. „Ponuka produktov vo filiálke banky sa rozširuje postupne podľa stratégie, ktorá sa osvedčila na ostatných medzinárodných trhoch našej spoločnosti,“ uviedla predsedníčka predstavenstva BKS Bank Herta Stockbauer.

Ku koncu minulého roka zamestnávala BKS Bank v slovenskej filiálke 11 zamestnancov, v BKS-Leasing ďalších 21 ľudí. Firma BKS-Leasing dosiahla vlani objem obchodov za 43,1 mil. eur, pričom v roku 2010 to bolo 45,8 mil. eur. Pokles je podľa vyjadrení spoločnosti príznakom hospodárskej krízy, ktorý spôsobuje, že sa nový obchod rozbieha len postupne.

BKS Bank AG, pobočka zahraničnej banky v SR, bola do obchodného registra zapísaná 1. novembra 2010. Po úspešnej skúšobnej prevádzke od januára 2011 začala banka v marci poskytovať služby pre firemnú klientelu. Svoje zastúpenie otvorila na Slovensku ešte koncom júna 2007, pretože ako partner pri cezhraničných finančných operáciách týkajúcich sa Slovenska chcela rozširovať svoju obchodnú činnosť za hranice Rakúska. V októbri 2007 zástupcovia BKS informovali, že sa banka stala 100-percentným vlastníkom slovenskej spoločnosti Kofis Leasing, ktorá sa premenovala na BKS-Leasing.

Súvisiace články

Aktuálne správy