Na mzdy sestier potrebujú vo FNvP o 300 tis. eur viac

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove (FNvP) pracuje 893 zdravotných sestier a 77 pôrodných asistentiek. Rokovania medzi vedením nemocnice a zdravotnými poisťovňami stále prebiehajú.

Na zvýšené mzdy zdravotných sestier a pôrodných asistentiek bude potrebovať Fakultná nemocnica s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove (FNvP) približne o 300 000 eur mesačne viac ako doteraz. Uviedla to pre agentúru SITA hovorkyňa nemocnice Renáta Koziaková. Podľa jej vyjadrenia, keďže zvýšené mzdy budú vyplatené až v máji, rokovania medzi vedením nemocnice a zdravotnými poisťovňami ešte neskončili.

„Prešovská fakultná nemocnica vyplatí zdravotným sestrám mzdy podľa nového platného zákona, ktorý nadobudol účinnosť od 1. apríla. Nepristúpili sme k tomu, aby sme zdravotné sestry preklasifikovávali na čiastočné administrátorky. Nemocnica je povinná zabezpečiť minimálne personálne normatívy, ktoré určujú minimálny počet sestier na jednotlivých oddeleniach,” uviedla Koziaková.

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove pracuje 893 zdravotných sestier a 77 pôrodných asistentiek. Keďže na Prešovskej univerzite je Fakulta zdravotníckych odborov, mnohé z nich už nadobudli vysokoškolské vzdelanie.

Súvisiace články

Aktuálne správy