Koncern OVB vykázal za minulý rok zisk 4,2 mil. eur

Koncern OVB, ktorý pôsobí v oblasti finančného sprostredkovania, zaznamenal v minulom roku zisk na úrovni 4,2 mil. eur, kým rok predtým zisk koncernu predstavoval 4 mil. eur. Predstavenstvo a dozorná rada spoločnosti navrhnú podľa zverejnených informácií 5. júna na valnom zhromaždení, aby sa pre obchodný rok 2011 stanovila dividenda vo výške 0,35 eura za akciu. Počet klientov OVB vzrástol v medziročnom porovnaní o 2,1 % a koncern tak má v rámci Európy takmer 2,9 mil. klientov. „Počet finančných poradcov v hlavnom povolaní sa zvýšil v priebehu roka 2011 zo 4 600 na 4 908, čo predstavuje nárast o 6,7 %,“ informuje spoločnosť.

Prevádzkový zisk koncernu (EBIT) za minulý rok dosiahol 6,1 mil. eur, čo zodpovedá nárastu o 27,3 %. Stredná a východná Európa sa pritom podieľala na prevádzkovom zisku koncernu sumou 10,6 mil. eur a Nemecko 6,1 mil. eur. Strata v južnej a západnej Európe predstavuje 2,4 mil. eur. Celkové provízie OVB zo sprostredkovania dosiahli 222,1 mil. eur, čo predstavuje nárast o 12,6 % oproti hodnote z predchádzajúceho roka.

V strednej a východnej Európe vzrástli celkové provízie OVB zo sprostredkovania o 35,3 % na 126,2 mil. eur, pričom Nemecko zaznamenalo konštantný nárast o 2 % na 72,8 mil. eur. „Výsledky OVB v šiestich krajinách južnej a západnej Európy poznamenali značné makroekonomické problémy v regióne. Celkové provízie zo sprostredkovania vo výške 23,1 mil. eur sú o 29,3 % nižšie v porovnaní s minuloročným výsledkom,“ dodáva spoločnosť.

Koncern OVB má holdingovú centrálu v Kolíne. Od založenia OVB Vermögensberatung AG v Nemecku v roku 1970 bolo zameranie obchodných aktivít OVB formované klientsky orientovaným poradenstvom pre domácnosti a súkromné osoby v oblasti poistného krytia, tvorby a zhodnocovania majetku, starobného dôchodku a hypotekárnych úverov. V súčasnosti poskytuje OVB služby finančného sprostredkovania takmer 2,9 mil. klientom po celej Európe. OVB je v súčasnosti aktívne v 14 krajinách, s viac ako 4 908 finančnými sprostredkovateľmi, ktorí pracujú pre OVB v hlavnom povolaní. Akciová spoločnosť OVB Allfinanz Slovensko je u nás aktívna od roku 1993.

Súvisiace články

Aktuálne správy