Vienna Insurance Group v SR s hrubým ziskom 57,2 mil. eur

Tri slovenské koncernové poisťovne skupiny Vienna Insurance Group, teda Kooperativa, Komunálna poisťovňa a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne, zvýšili vlani medziročne zisk pred zdanením o 53,4 %

Koncernové spoločnosti Vienna Insurance Group na Slovensku dosiahli v minulom roku podľa auditovaných výsledkov hrubý zisk 57,2 mil. eur. Medziročne sa zvýšil o 53,4 %. Predpísané poistné sa zvýšilo o 4,8 % na 678,8 mil. eur. To podľa vyjadrení skupiny predstavuje trhový podiel okolo 33 %.

V oblasti poistenia motorových vozidiel predstavoval trhový podiel asi 44 %. „To znamená, že takmer každý druhý občan Slovenska má svoje auto poistené u niektorej z koncernových spoločností Vienna Insurance Group,“ informovala skupina. V oblasti životného poistenia sa predpis zvýšil o 5,5 % na 359,8 mil. eur. V neživotnom poistení to bol nárast o 3,9 % na 319,1 mil. eur.

Vienna Insurance Group pôsobí v strednej a východnej Európe. Na Slovensku pôsobia poisťovňa Kooperativa, Komunálna poisťovňa a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne.

Súvisiace články

Aktuálne správy