AAA Auto vlani so ziskom 10,3 mil. eur

Spoločnosť vlani zvýšila svoju ziskovú maržu z predajov, ktorá vzrástla na historicky najvyššiu úroveň 26 %

Podľa predbežných konsolidovaných hospodárskych výsledkov dosiahla spoločnosť AAA Auto Group v roku 2011 čistý zisk 10,3 mil. eur. Zisk skupiny pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) sa v minulom roku zvýšil o 80 % na 21,9 mil. eur. Tržby spoločnosti vlani medziročne vzrástli o 35 % na úroveň 275,7 mil. eur. Skupina vlani predala 44 828 automobilov, čo je oproti roku 2010 o 13,4 percenta viac. Ako ďalej informovali predstavitelia AAA Auto, spoločnosť vlani zvýšila svoju ziskovú maržu z predajov, ktorá vzrástla na historicky najvyššiu úroveň 26 %.

„V porovnaní s úrovňou pred krízou dosiahla vlani spoločnosť dvojnásobne vysoký prevádzkový i čistý zisk pri polovičnom objeme predajov,“ skonštatoval generálny riaditeľ skupiny AAA Auto Anthony James Denny, ktorý v tomto roku očakáva ešte vyšší zisk. Neistota v súvislosti s budúcim ekonomickým vývojom nemala doposiaľ významný dopad na záujem spotrebiteľov o jazdené vozidlá a na predaje skupiny,“ uviedol. „Neočakávame preto v tomto roku významnú recesiu na trhu jazdených vozidiel, iba stagnáciu, nasledovanú opätovným miernym rastom budúci rok,“ doplnil Denny.

Rast predajov si skupina plánuje zaistiť prostredníctvom nových pobočiek. V septembri 2011 otvorila po štyroch rokoch svoju prvú novú pobočku v Českej republike, ďalšie dve otvorila v Česku a na Slovensku vo februári tohto roka. Firemné plány zároveň počítajú v priebehu nasledujúcich dvoch rokov s otvorením ďalších až šiestich nových autocentier v Českej republike a tromi na Slovensku.

Skupina vlani vstúpila aj na ruský trh, keď v septembri otvorila svoju prvú pobočku blízko Moskvy. Na základe predajných a hospodárskych výsledkov prvej pobočky plánuje spoločnosť otvorenie ďalšieho zastúpenia v Rusku najpravdepodobnejšie v roku 2013. „Vzhľadom k potenciálnej veľkosti ruského trhu má táto investícia pre skupinu strategický význam,“ skonštatoval Denny. Predaje na celom trhu jazdených automobilov sú stále pod predkrízovou úrovňou. „Po poklese v roku 2009 došlo k oživeniu predajných objemov skupiny, bude ale trvať ešte niekoľko rokov, než sa vráti na úroveň roku 2007,“ uzavrel Denny.

Skupina AAA Auto pôsobí na trhu takmer 20 rokov. V súčasnej dobe prevádzkuje sieť 28 pobočiek v Českej republike, na Slovensku a v Rusku. V septembri 2007 vstúpila holandská materská spoločnosť AAA Auto Group N.V. na burzy cenných papierov v Prahe a Budapešti.

Súvisiace články

Aktuálne správy