Slovnaft investuje do generálnych revízií 25 mil. eur

Podnik plánuje v apríli a máji kvôli revíziám odstaviť niektoré kľúčové výrobné jednotky. Zásobovanie odberateľov ropnými produktmi bude aj počas prác plynulé.

Spoločnosť Slovnaft, a.s. investuje do generálnych revízií 25 mil. eur. Podnik plánuje v apríli a máji kvôli revíziám odstaviť niektoré kľúčové výrobné jednotky. „Počas generálnych revízií sa uskutočnia kontroly, údržba a prípadné opravy zariadení v rafinérii. Zásobovanie odberateľov ropnými produktmi bude aj počas prác plynulé, ropu budú v tomto čase spracovávať ďalšie výrobné jednotky Slovnaftu,“ uviedol hovorca Slovnaftu Anton Molnár.

Slovenská rafinéria sa chce v tomto roku v rámci generálnych revízií zamerať na tri svoje výrobné jednotky. Okrem údržby plánuje firma taktiež nahradiť približne štyridsať zariadení alebo ich časti. S prípravou generálnych revízií začal Slovnaft už v roku 2010. Samotné práce zabezpečí dcérska spoločnosť Slovnaft Montáže a opravy čiastočne vlastnými kapacitami, čiastočne prostredníctvom zmluvných partnerov.

Spoločnosť Slovnaft so sídlom v Bratislave je rafinérsko-petrochemická firma. Spoločnosť okrem výroby, skladovania, distribúcie a veľkoobchodného predaja výrobkov z ropy disponuje najväčšou maloobchodnou sieťou v rámci Slovenskej republiky, zameranou na predaj motorových palív a mazív. Majoritným vlastníkom spoločnosti je maďarská ropná a plynárenská skupina MOL. Spoločnosť ku koncu minulého roka prevádzkovala na Slovensku 209 čerpacích staníc. Rafinéria Slovnaft v minulom roku spracovala 5,99 milióna ton ropy a dosiahla tržby vo výške 4,73 mld. eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy