JOJ Media House plánuje rozsiahle akvizície v Česku

Slovenský holding sa u našich susedov porozhliadne po rôznych akvizíciách z mediálnej branže. Špekuluje sa aj o možnom záujme o televíziu Prima.

Slovenský holding JOJ Media House sa vydal na mediálne nákupy do Čiech, podľa informácií českého denníku E15 má k dispozícii stovky miliónov českých korún. Prvou akvizíciou sa stala spoločnosť BigBoard Praha, ktorá je silným hráčom na trhu outdoorovej reklamy. Cena transakcie sa podľa zdrojov E15 pohybovala v desiatkach mil. eur.

JOJ Media House sa na Slovensku zameriava na správu a financovanie účasti v spoločnostiach z mediálneho priemyslu. Za majiteľa firmy sa vyhlasuje podnikateľ Richard Flimel. Podľa niektorých špekulácií ale za JOJ Media House alebo za jej financovaním stojí finančná skupina J&T. Nasvedčuje tomu aj čiastočné personálne prepojenie. Manažér Peter Korbačka pôsobí v dcérskej firme JOJ Media House aj v J&T Real Estate.

Slovenský holding sa u našich susedov porozhliadne po rôznych akvizíciách z mediálnej branže. „V súčasnosti sa pozeráme po ďalších aktívach na českom trhu,“ uviedol Flimel. Podľa denníku E15 tým oživuje špekulácie o možnom záujme J&T o televíziu Prima. JOJ Media House u nás mimo iných vlastní aj firmu Mac TV, ktorá je držiteľom licencie na vysielanie TV Joj a Joj Plus. Tie pôvodne ovládala J&T.

Prima a Joj v minulosti spolupracovali pri výrobe programov Česko Slovensko má talent, či Ano, šéfe!. „Spolupracujeme spolu dlhodobo, existujú tu určité ľudské väzby,“ uviedol Flimel. „Ak sa vyskytne správna príležitosť v správnom čase, je možné, že k nejakej dohode dôjde. Momentálne ale nie je nič na stole,“ skonštatoval. V Čechách je podľa denníka E15 na predaj aj TV Barrandov, ktorú vlastní miliardár Tomáš Chrenek.

Presný peňažný obnos, ktorý má JOJ Media House na české nákupy, nechcel Fimel komentovať. Firma v závere minulého roka vydala prostredníctvom J&T Banky emisiu dlhopisov v hodnote 25 mil. eur. „Táto emisia neslúži k nákupu akcií,“ podotkol však Flimel. Nákup firmy BigBoard Praha zo začiatku roka uskutočnila účelovo založená firma JOJ Media House CZ. Podobne by mali prebehnúť aj ďalšie akvizície.

(1 EUR = 24,603 CZK)

Súvisiace články

Aktuálne správy