ČSOB plánuje vydať päťročné záložné listy za 40 mil. eur

ČSOB plánuje vydať hypotekárne záložné listy v celkovom objeme 40 mil. eur. Menovitá hodnota každého cenného papiera je 10 tis. eur. Banka ich začne vydávať 5. apríla počas predpokladanej ročnej lehoty. Dlhopisy sa budú úročiť pevnou ročnou úrokovou sadzbou vo výške 3,80 %. Výnosy sa budú vyplácať každý rok, pričom emisia je splatná 5. apríla 2017. Vyplýva to z informácií zverejnených spoločnosťou.

Primárna emisia záložných listov sa nebude predávať na základe verejnej ponuky. Banka ich ponúkne vopred známemu obmedzenému okruhu osôb. Emisný kurz banka stanovila na 90 až 110 % z menovitej hodnoty dlhopisu. Po ukončení primárneho predaja plánuje ČSOB požiadať Burzu cenných papierov v Bratislave o prijatie dlhopisov na kótovaný paralelný trh cenných papierov.

ČSOB do konca roka 2007 pôsobila na Slovensku ako pobočka zahraničnej banky. Od 1. januára 2008 sa stala samostatnou akciovou spoločnosťou s vlastným predstavenstvom. ČSOB patrí do skupiny KBC, pričom belgická skupina vlastní v slovenskej banke 100-percentný podiel na hlasovacích právach.

Súvisiace články

Aktuálne správy