Iberia uviedla do prevádzky nízkonákladovú spoločnosť Iberia Express

Madrid 23. marca (TASR) – Španielske aerolínie Iberia dnes uviedli do prevádzky novú nízkonákladovú spoločnosť Iberia Express s cieľom presadiť sa na lukratívnom trhu s nízkonákladovými prepravcami.
Nová spoločnosť je súčasťou plánu International Consolidated Airlines Group, materskej firmy Iberie a British Airways, zvýšiť svoju ziskovosť po fúzii spomínaných dvoch firiem. Spoločnosť presvedčil najmä fakt, že za minulý rok sa najúspešnejšou leteckou spoločnosťou na španielskom trhu z pohľadu počtu cestujúcich stali nízkonákladové aerolínie Ryanair. Zhruba polovica letov v rámci španielskeho trhu sú lety nízkonákladovými spoločnosťami, čo Iberii s jej tradičným modelom znižuje zisky.
Prvé lety firmy Iberia Express v nedeľu (25.3.) budú smerovať z Madridu na Malorku, do Alicante, Malagy a Sevilly a najnižšia cena jednosmernej letenky je 25 eur. Spoločnosť s približne 500 zamestnancami plánuje tento rok postupne lietať do 17 domácich a zahraničných destinácií vrátane Dublinu, Neapola a Amsterdamu a odhaduje, že by mohla prilákať zhruba 2,5 milióna cestujúcich. Firma má v súčasnosti štyri lietadlá Airbus 320, do konca roka však ich počet chce zvýšiť na 14 a do roku 2015 na 40.
Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

Súvisiace články

Aktuálne správy