Luxusná firma Hermés zaznamenala za rok 2011 rast zisku o 41 %

Paríž 23. marca (TASR) – Francúzsky výrobca luxusného tovaru Hermés zaznamenal za minulý rok rekordný rast zisku a tržieb a zaradil sa tak k viacerým výrobcom luxusných produktov, ktorí napriek ekonomickej kríze oznámili dobré výsledky.
Spoločnosť tento týždeň informovala, že zisk za rok 2011 vzrástol o 41 % na 594 miliónov eur. Prekonal tak očakávania trhov počítajúcich so ziskom v objeme 560 miliónov eur.
Prevádzková marža 175-ročnej firmy sa oproti roku 2010 zvýšila z 27,8 % na 31,2 % po tom, ako prevádzkový zisk vzrástol zhruba o tretinu na 885 miliónov eur. Hermés aj v tomto ukazovateli prekonal prognózy analytikov, ktorí počítali s prevádzkovým ziskom na úrovni 857 miliónov eur. Tržby sa zvýšili o 18,3 % na 2,84 miliardy eur.
Aj v prípade Hermésu zisk a tržby podporil dopyt po luxusnom tovare v Ázii, ktorý rastie podstatne rýchlejšie než v USA či Európe. Vysoký zisk za minulý rok v dôsledku tohto dopytu zaznamenala aj najväčšia luxusná firma na svete LVMH, a to 3,1 miliardy eur. Zároveň dodala, že aj výhľad na tento rok "je vynikajúci".
Informovali o tom agentúra Reuters a server BBC.

Súvisiace články

Aktuálne správy