Audity konsolidovaných závierok štátu urobí Deloitte

Ministerstvo financií SR podpísalo so spoločnosťou Deloitte Audit kontrakt na audit konsolidovaných účtovných závierok vybraných inštitúcií verejnej správy za roky 2010 až 2012 za takmer 2,4 mil. eur.

Audity konsolidovaných účtových závierok orgánov verejnej správy za roky 2010 až 2012 vykoná spoločnosť Deloitte Audit. Vyplýva to zo zmluvy, ktorú spoločnosť uzavrela s ministerstvom financií. Celková hodnota kontraktu je bezmála 2,4 mil. eur, vrátane dane z pridanej hodnoty. Polovica tejto sumy je pritom vyčlenená na audit konsolidovaných účtovných závierok vybraných inštitúcií verejnej správy za rok 2010, zvyšná časť na audity za roky 2011 a 2012.

Súčasťou konsolidovaného celku ústrednej správy, na ktoré sa audit vzťahuje, je vyše 1 000 inštitúcií. Väčšina z nich, až 90 %, sú rozpočtové organizácie. Zhruba 140 je príspevkových organizácií a súčasťou konsolidovaného celku je aj 35 obchodných spoločností.

Značka Deloitte predstavuje skupinu nezávislých spoločností po celom svete, ktoré poskytujú vybraným klientom služby v oblasti auditu, poradenstva, finančného poradenstva, riadenia rizík a daní. Na Slovensku okrem spoločnosti Deloitte Audit poskytujú svoje služby aj firmy Deloitte Advisory, Deloitte Lega, Deloitte Security a Deloitte Tax, ktoré sú pridruženými spoločnosťami Deloitte Central Europe Holdings Limited. Na Slovensku pre tieto spoločnosti pracuje zhruba 200 ľudí.

Súvisiace články

Aktuálne správy