NDS ušetrí na dobudovaní oplotenia na úsekoch D1

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. zaplatí za dokončenie oplotenia úsekov diaľnice D1 Trnava - Horná Streda a Liptovský Mikuláš - Liptovský Hrádok o vyše 60 % menej oproti odhadovaným nákladom.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS), a.s. zaplatí za dokončenie oplotenia na úseku diaľnice D1 Trnava – Horná Streda 849,5 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Je to o 62 % menej oproti pôvodnej predpokladanej cene prác vo výške 2,23 mil. eur. Dokončenie oplotenia má podľa diaľničiarov zabrániť kolíziám vozidiel s divokou zverou prebiehajúcou cez diaľnicu. Ako NDS informovala vo Vestníku verejného obstarávania, zákazku získalo vo verejnej súťaži s 26 účastníkmi stavebné združenie vedené bratislavskou spoločnosťou Alpine Slovakia, spol. s r.o. Ďalším členom skupiny je firma Rekos, s.r.o. z Bratislavy. Podľa tendra, vyhláseného vlani v septembri, práce na dokončení oplotenia diaľničného úseku by mali trvať dva roky.

Na nákladoch pre doplnenie oplotenia na úseku D1 Liptovský Mikuláš – Liptovský Hrádok ušetrí NDS vyše 61 %. Namiesto predpokladaných 700 tis. eur ju to vyjde na vysúťaženú cenu 270,8 tis. eur bez DPH. Podľa toho istého zdroja liptovskú časť diaľnice oplotí žilinská firma Hastra, s.r.o., keď uspela v tendri spomedzi 26 predložených ponúk. Práce by mali podľa podmienok súťaže trvať trinásť mesiacov.

Za rekonštrukciu zárubných múrov v ľavom jazdnom páse na úseku rýchlostnej cesty R1 Šášovské Podhradie – Budča NDS zaplatí 418,5 tis. eur. Pôvodne predpokladala, že to bude 990 tis. eur, zmluvná cena je tak nižšia takmer o 58 %. Túto zákazku získala vo verejnej súťaži v konkurencii 14 uchádzačov firma Strabag, s.r.o. Bratislava. Podľa podmienok tendra, začatého v októbri minulého roka, tieto práce má dodávateľ uskutočniť od 1. apríla do 30. júna tohto roka.

Súvisiace články

Aktuálne správy