Dôvera sa dohodla na zmluvách od apríla

Zdravotná poisťovňa Dôvera sa dohodla so zástupcami poskytovateľov na zmluvných a cenových podmienkach od 1. apríla tohto roku. Dohoda sa týka Zdravity, Slovenskej lekárskej komory, Slovenskej komory zubných lekárov, Asociácie nemocníc Slovenska a ďalších. Podľa najväčšej súkromnej zdravotnej poisťovne na trhu je to predpoklad na to, aby jej zmluvný vzťah s lekármi, nemocnicami a ostatnými poskytovateľmi plynulo pokračoval aj po 31. marci, keď sa súčasné zmluvy končia.

„Sme radi, že aj v dobe stagnácie zdrojov v zdravotníctve sme našli priestor na mierne navýšenie cien. Samozrejme, museli sme pristúpiť na kompromis medzi požiadavkami a reálnymi možnosťami nášho rozpočtu. Veríme, že aj toto je jeden z krokov, ktorý poskytovateľom pomôže riešiť zvýšené nároky na platy ich zamestnancov,“ povedal riaditeľ úseku nákupu v Dôvere Martin Kultan. Dodal, že poisťovňa urobila a urobí všetko preto, aby mali jej poistenci zabezpečenú kvalitnú a dostupnú zdravotnú starostlivosť.

Aktuálne Dôvera zasiela konkrétnym poskytovateľom návrhy nových zmlúv, respektíve s niektorými ešte individuálne rokuje.

Súvisiace články

Aktuálne správy