KPMG za pomoc pri audite eurofondov zinkasuje 1,7 mil. eur

Ministerstvo financií uzavrelo so spoločnosťou KPMG Slovensko zmluvu na poradenstvo pri audite eurofondov z nového programového obdobia. Hodnota takmer 4-ročného kontraktu je 1,7 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Pri auditoch eurofondov bude štátu pomáhať KPMG Slovensko. Ministerstvo financií si ju totiž vybralo v tendri na poskytovanie poradenstva pri výkone auditu v rámci eurofondov z programového obdobia 2007 až 2013. Spoločnosť KPMG Slovensko by pritom za svoje služby mala počas necelých 4 rokov zinkasovať 1,7 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Zákazka bude financovaná z eurofondov z operačného programu technická pomoc. Vyplýva to z informácií zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania.

Čerpanie eurofondov z druhého programového obdobia rokov 2007 až 2013 sa pritom vo februári tohto roka zvýšilo oproti januáru o 2,01 percentuálneho bodu. Zo sumy 11,498 mld. eur, ktoré môže Slovensko čerpať z eurofondov v rámci nového programového obdobia, sa ku koncu februára vyčerpalo 3,126 mld. eur, čo predstavuje čerpanie na úrovni 27,19 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy