Spišské Podhradie plánuje kanalizáciu a čistiareň za 5 mil. eur

Vybudovanie verejnej kanalizácie a čistiarne odpadových vôd v Spišskom Podhradí je plánované počas troch rokov. Mesto chce projekt financovať z európskych peňazí, štátneho rozpočtu a vlastných zdrojov v rámci Operačného programu Životné prostredie.

Mesto Spišské Podhradie v Levočskom okrese pripravuje výstavbu verejnej kanalizácie a čistiarne odpadových vôd. Predpokladaná cena stavebných prác, naplánovaných na tri roky, dosahuje vyše 5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Projekt chce mesto financovať z európskych peňazí, štátneho rozpočtu a vlastných zdrojov v rámci Operačného programu Životné prostredie.

Podľa podmienok užšej súťaže, vyhlásenej vo Vestníku verejného obstarávania, vybudovaná bude kanalizácia v dĺžke 5 174 metrov, ako aj 297 kanalizačných prípojok. Plánovaná čistiareň bude mať kapacitu pre 3 500 obyvateľov, čo je podľa mesta postačujúce na odvádzanie odpadových vôd od všetkých jeho obyvateľov. Záujemcovia môžu požiadať o účasť v tendri do 16. apríla, pričom mesto chce vybrať dodávateľa prác cez elektronickú aukciu. Jednou z podmienok je dosiahnutie obratu uchádzača v celkovom objeme minimálne 3 mil. eur v predchádzajúcich troch rokoch.

Súvisiace články

Aktuálne správy