Za dva mesiace uzatvorila 44.250 nových zmlúv o stavebnom sporení

Bratislava 19. marca (TASR) – Prvá stavebná sporiteľňa od januára do konca februára uzatvorila 44.250 nových zmlúv o stavebnom sporení. Medziročný nárast počtu nových sporiacich zmlúv je v porovnaní s vlaňajškom takmer dvojnásobný.
Objem cieľových súm sporiacich zmlúv uzatvorených v uvedenom období dosiahol 295,47 milióna eur, čo predstavuje medziročný nárast o 65,8 %
"To, že registrujeme zvýšený záujem o uzatváranie zmlúv o stavebnom sporení, je dôkazom, že slovenský občan sa v čase krízy správa k svojim financiám zodpovednejšie. Stavebné sporenie je finančný produkt, ktorý nasporeným prostriedkom zabezpečuje potrebnú ochranu, ale zároveň ich aj výhodne zhodnocuje a pripravuje na investíciu do bývania. A to je pre väčšinu obyvateľov Slovenska kľúčovým ukazovateľom kvality ich života," komentuje dvojmesačné výsledky Imrich Béreš, predseda predstavenstva Prvej stavebnej sporiteľne, a. s. Podľa jeho slov podobné správanie sa slovenských občanov nastalo aj v roku 2009, čiže po prepuknutí prvej vlny svetovej hospodárskej krízy. Vtedy klienti PSS, a. s., uzatvorili až o štvrtinu sporiacich zmlúv viac ako v roku 2008.
Podľa Béreša sa pod tieto úspešné výsledky nepochybne podpísalo aj upokojenie situácie po neschválení minuloročných legislatívnych návrhov Ministerstva financií SR. To, že k ministerstvom požadovaným zmenám v stavebnom sporení napokon nedošlo, znamenalo koniec zneisťovania stavebných sporiteľov.

Súvisiace články

Aktuálne správy