Štúrovo: Do mesta prichádza firma na výrobu biotenalu

Štúrovo 18. marca (TASR) – Začiatkom marca došlo k prevodu všetkých akcií spoločnosti Smurfit Kappa Štúrovo, a.s. na firmu BioEnerSlovakia. Ide o bývalú celulózku a papiereň, pričom sa zmenil aj obchodný názov na Priemyselný park Štúrovo, a.s. Informoval TASR predseda predstavenstva priemyselného parku, generálny riaditeľ spoločnosti BioEner Slovakia Zsolt Családi.
„Ide o 99,9 percenta akcií, ostatné akcie sú v rukách drobných akcionárov. Noví, tuzemskí akcionári majú záujem transformovať bývalý priemyselný areál na priemyselný park. Ich zámerom je prilákať do priemyselného parku nových investorov, ktorí by uskutočnením podnikateľských zámerov vytvorili nové pracovné miesta,“ povedal Családi s tým, že vedenie spoločnosti už teraz rokuje s viacerými potenciálnymi investormi, ktorých investičné zámery by mohli byť realizované do konca roku 2012, čím by sa začiatkom roku 2013 vytvorili reálne pracovné miesta.
„Majoritným akcionárom je firma BioEner Slovakia, ktorá odkúpila akcie. Areál funguje aj v súčasnosti ako priemyselný park, keďže predošlí investori odpredávali časti fabriky, ktoré nespadávali do ich podnikateľského profilu, t.j. do výroby papiera a celulózy. Sú tu rôzne podnikateľské subjekty, a my chceme prilákať ďalších investorov, a tým vytvoriť ďalšie pracovné možnosti. Plánujeme zamestnať 300-400 zamestnancov,“ povedal Családi. „Okrem iného chceme dotiahnuť aj firmu na výrobu biotenalu. Ide o hmotu biologického pôvodu, ktorá sa získava z rastlín s vysokým obsahom cukru a môže sa použiť ako pohonná látka.“

Súvisiace články

Aktuálne správy