NDS chystá majetkovoprávne vysporiadanie D1 Budimír-Bidovce

Predpokladaná cena za majetkovoprávnu prípravu k stavebnému povoleniu a následné kompletné majetkovoprávne vysporiadanie stavby diaľnice D1 Budimír - Bidovce dosahuje 1,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS), a.s. vyhlásila verejnú súťaž na majetkovoprávnu prípravu k stavebnému povoleniu a následné kompletné majetkovoprávne vysporiadanie stavby diaľnice D1 Budimír – Bidovce. Predpokladaná cena za poskytnutie tejto služby je 1,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Diaľničiari plánujú dodávateľa vybrať cez elektronickú aukciu. Otváranie ponúk je plánované 17. apríla, pričom o súťažné podklady je možné požiadať do 23. marca, vyplýva z informácií o začatí tendra vo Vestníku verejného obstarávania.

NDS vznikla 1. februára 2005 na základe zákona. Jej 100-percentným vlastníkom je štát, v mene ktorého koná Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť eviduje základné imanie takmer 3,145 mld. eur. K hlavným činnostiam spoločnosti patrí prevádzka, opravy, údržba a výstavba diaľnic a rýchlostných ciest.

Súvisiace články

Aktuálne správy