Fracúzsko predalo celý plánovaný objem dlhopisov a s nižšími výnosmi

Paríž 15. marca (TASR) – Francúzsko dnes úspešne predalo celý plánovaný objem dlhopisov s rôznym termínom splatnosti a s nižšími výnosmi ako pri predchádzajúcich aukciách. Vďačí za to lacným trojročným úverom, ktoré Európska centrálna banka (ECB) poskytla finančným ústavom v eurozóne.
Agentúra pre riadenie dlhu v Paríži získala celkovo 8,46 miliardy eur, z toho 3,26 miliardy eur jej vyniesla aukcia päťročných dlhopisov. Priemerný výnos z nich klesol na 1,78 % z 1,93 % pri februárovej aukcii, zatiaľ čo dopyt bol takmer rovnaký a 1,98-násobne prevýšil ponuku.
Okrem toho agentúra získala 2,11 miliardy eur z predaja dlhopisov splatných v apríli 2014 s priemerným výnosom 0,7 %. Záujem investorov bol 2,39-násobne vyšší ako ponuka.
Ďalej Francúzsko úspešne umiestnilo na trhu dlhopisy splatné vo februári 2016, za ktoré získalo 1,165 miliardy eur s priemerným výnosom 1,4 %.
A na záver predalo krátkodobé pokladničné poukážky splatné v októbri tohto roka za 1,93 miliardy eur, pričom priemerný výnos dosiahol 0,86 %.
Informovali o tom agentúry AP a RTTNews.

Súvisiace články

Aktuálne správy