Eurovia obnoví infraštruktúru v Boliarove za 1,9 mil.eur

Združenie na čele so spoločnosťou OHL Pozemné stavby a.s. uskutoční regeneráciu miestnej infraštruktúry v obci Rankovce za 1,7 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Miestnu infraštruktúru v obci Boliarov v okrese Košice – okolie obnoví spoločnosť Eurovia SK, a.s. za 1,87 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Stavebné práce na vodovode, kanalizácii, miestnych komunikáciách a verejnom osvetlení vykoná košická firma na základe výsledkov užšej súťaže. Uspela v nej medzi troma predloženými ponukami, predpokladaná cena zákazky bola 1,89 mil. eur. Podľa podmienok tendra, ktorý obec vyhlásila ešte v júli 2010, realizácia projektu by mala trvať šestnásť mesiacov. Vyplýva to z informácií zverejnených vo Vestníku verejného obstarávania.

Regeneráciu obce Rankovce, ktorá sa nachádza tiež v okrese Košice – okolie, uskutoční združenie vedené spoločnosťou OHL Pozemné stavby a.s. so sídlom v Bratislave za 1,7 mil. eur bez dane. Skupina firiem získala zákazku v užšej súťaži v konkurencii piatich účastníkov, pričom odhadované stavebné náklady boli 1,89 mil. eur. Práce majú podľa tendra, začatého predvlani v júli, trvať šestnásť mesiacov. Budú zamerané na kanalizáciu, dostavbu čistiarne odpadových vôd, elektrických rozvodov a verejného osvetlenia v rómskej osade, ako aj na autobusovú zastávku a miestne komunikácie. Ďalšími členmi úspešného združenia sú firmy OHL ŽS, a.s. Brno, Euro-Building, a.s. Bratislava, Metrostav SK a.s. Bratislava, Metrostav a.s. Praha, Subterra a.s. Praha a Chemkostav, a.s. Michalovce.

Obidve investície majú byť spolufinancované z európskych peňazí v rámci Regionálneho operačného programu.

Súvisiace články

Aktuálne správy