Slovanet vlani s poklesom tržieb o 4,7 % na 29,8 mil. eur

Tržby telekomunikačného operátora Slovanet vlani medziročne klesli o 4,7 % na 29,78 mil. eur. Dôvodom bol podľa firmy menší objem jednorazových projektov. Zisk Slovanetu pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) bol na úrovni 6 mil. eur, čo predstavuje nárast o 10,5 % v porovnaní s rokom 2010. EBITDA marža sa zvýšila z predošlých 17,4 % na historicky najvyššiu hodnotu 20,2 %. Slovanet dosiahol za uplynulý rok aj takmer 5-percentný nárast výnosov z pravidelne poskytovaných služieb, ktoré dosiahli objem 23,64 mil. eur.

„Pomalší rast a tlak na ceny služieb v biznis segmente sa nám podarilo nahradiť úspechom v poskytovaní služieb internetu, televízie a telefonovania pre domácnosti, kde sme dokázali zvýšiť výnosy o viac ako pätinu,“ uviedol na margo výsledkov výkonný riaditeľ spoločnosti Slovanet Peter Máčaj. K rastu prispeli aj minuloročné akvizície firiem WiMAX Telecom Slovakia a M-Elektronik. „Napriek turbulenciám a silnej konkurencii v telekomunikačnom odvetví sme dokonca prijímali aj nových pracovníkov. Tlak na zvyšovanie efektivity vnútropodnikových procesov nám zase priniesol pokles nákladov a udržanie zisku,“ dodal Máčaj. Náklady spoločnosti medziročne klesli o 8 %, keď vlani dosiahli objem 23,78 mil. eur.

Spoločnosť Slovanet je alternatívnym poskytovateľom vysokorýchlostného internetu na Slovensku. Firma ponúka aj tzv. triple play služby, čiže internetové pripojenie, telefónne služby a digitálnu televíziu pre domácnosti. Vo firemnom sektore poskytuje integrované komunikačné a hlasové služby, virtuálne privátne siete a bezpečnostné riešenia menším či stredným podnikom, ako aj veľkým slovenským organizáciám. V súčasnosti sa zameriava na budovanie vlastnej optickej infraštruktúry, hlavne prostredníctvom akvizícií lokálnych operátorov a rozširovaním ich sietí. Slovanet je členom Asseco Group, medzinárodnej skupiny pôsobiacej na trhu infokomunikačných technológií.

Súvisiace články

Aktuálne správy