Henkel Slovensko vlani s obratom takmer 80 mil. eur

Spoločnosť Henkel Central Eastern Europe, ktorej súčasťou je aj Henkel Slovensko, zaznamenala vlani na trhoch s domácou menou medziročný nárast tržieb o 7,2 % a v krajinách platiacim eurom o 4,4 %.

Spoločnosť Henkel Slovensko dosiahla v minulom roku na domácom trhu obrat vo výške 79,2 mil. eur. Ku koncu roka 2011 spoločnosť zamestnávala 661 pracovníkov. Spoločnosť Henkel Central Eastern Europe, ktorej súčasťou je aj Henkel Slovensko, zaznamenala vlani na trhoch s vlastnou menou medziročný nárast tržieb o 7,2 % a v krajinách platiacim eurom o 4,4 %. Celkový ročný obrat firmy tak v uplynulom roku dosiahol objem 2,809 mld. eur. „Bol to veľmi náročný rok, ktorý ponúkal veľmi nepriaznivé trhové podmienky. Aj napriek tomu sme však zaznamenali nárast vo všetkých troch sektoroch, konkrétne v sektore pracích a čistiacich prostriedkov, telovej a vlasovej kozmetiky a v sektore lepidiel a technológií,“ uviedol prezident Henkel CEE Günter Thumser.

Firma na ruskom trhu dosiahlo nárast tržieb o 34 %, na druhom a treťom mieste sú Poľsko s 12 % a Rakúsko s nárastom tržieb o 7,7 %. „V krajinách s domácou menou sa podiel predaja zvýšil o 12,5 percenta v Ukrajine, v Rusku o 11 percent, Srbsku o 8 percent a v tureckom sektore pracích a čistiacich prostriedkov až o 19 percent,“ dodáva Thumser. V Rakúsku spoločnosť vlani evidovala ročný obrat v objeme 218 mil. eur, čo je o takmer 2 % viac ako v roku 2010. „Ekonomické prostredie na rok 2012 ostáva naďalej veľmi náročné aj vďaka rastu cien surovín a baliacich materiálov, spotrebiteľskej zdržanlivosti či pretrvávajúcej dlhovej kríze v Eurozóne, ktorá vedie k celkovej trhovej neistote,“ dodal Thumser.

Spoločnosť Henkel Central Eastern Europe zahŕňa 32 krajín v oblasti strednej a východnej Európy, ale aj strednej Ázie, vrátane tureckého sektoru pracích a čistiacich prostriedkov. Spoločnosť zamestnáva vyše 9 tisíc ľudí, z ktorých približne 800 pôsobí v Rakúsku.

Súvisiace články

Aktuálne správy