Investori pokračovali vo vyberaní podielov z fondov

Otvorené podielové fondy vykázali v desiatom týždni záporné čisté predaje na úrovni 4,8 mil. eur

Podielové fondy spravované členmi Slovenskej asociácie správcovských spoločností vykázali v desiatom týždni záporné čisté predaje na úrovni 4,8 mil. eur. Najvýraznejší úbytok podielov pritom zaznamenali fondy peňažného trhu, ktoré skončili v mínuse 5,8 mil. eur, nasledovali iné fondy s týždennými zápornými predajmi 4,7 mil. eur a zmiešané fondy, z ktorých ubudlo 2,1 mil. eur.

Zápornú bilanciu predajov však zaznamenali aj fondy krátkodobých investícií, dlhopisové fondy, akciové fondy a fondy krátkodobého peňažného trhu. Naopak, najviac zdrojov pribudlo za týždeň v špeciálnych fondoch cenných papierov, a to 7,1 mil. eur. V pluse takmer 2 mil. eur boli aj realitné fondy a kladné predaje vyše 1,9 mil. eur evidovali aj špeciálne fondy profesionálnych investorov. V miernom pluse pri predajoch boli aj strešné fondy a špeciálne fondy alternatívnych investícií.

Z jednotlivých správcovských spoločností sa pri predajoch najviac darilo firme Tatra Asset Management, ktorá evidovala kladné čisté predaje v sume 4,9 mil. eur, nasledoval ČSOB Asset Management s 1,1 mil. eur. Naopak, najviac zdrojov za týždeň ubudlo z fondov KBC AM + Global Partners + Horizon, ktorí vykázali záporné predaje takmer 6 mil. eur. Z jednotlivých fondov najvyššie kladné čisté predaje na úrovni 7,1 mil. eur dosiahol TAM – Depozitný fond.

Súvisiace články

Aktuálne správy