Ryanair prestane v máji lietať z Bratislavy do Las Palmas

Po takmer pätnástich mesiacoch prestane írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair prevádzkovať pravidelnú linku na Kanárske ostrovy. Prepravca skončí s predajom leteniek z Bratislavy do Las Palmas začiatkom mája, dôvodom je optimalizácia jeho liniek.

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair od 2. mája už nebude lietať z Bratislavy na Kanárske ostrovy. Pravidelnú linku do Las Palmas na ostrove Gran Canaria, ktorá začala fungovať pred rokom 18. februára s dvoma letmi týždenne, prestane prepravca prevádzkovať z dôvodu optimalizácie svojich liniek po necelých pätnástich mesiacoch. Ryanair podľa českého portálu planes.cz skončí s predajom leteniek na spomínanú linku 1. mája, pričom všetky ďalšie lety po tomto termíne sú zrušené. Ryanair, ktorý je najväčším leteckým dopravcom na bratislavskom letisku, každý rok ruší najmenej 5 % liniek. Prednosť majú spojenia, o ktoré je medzi cestujúcimi väčší záujem.

Podľa zimného letového poriadku, platného od 30. októbra 2011 do 24. marca tohto roka, na letisku v Bratislave funguje 15 pravidelných liniek do miest v ôsmich krajinách, vrátane spojenia s Košicami. Tieto lety prevádzkujú štyri letecké spoločnosti Ryanair, UTair Aviation, El Al a Danube Wings, pričom Ryanair lieta do dvanástich destinácií.

Bratislavské letisko vybavilo v minulom roku 1,58 mil. cestujúcich, čo bolo medziročne o 5 % alebo o 80,6 tis. pasažierov menej. Pravidelná preprava zaznamenala pokles o 9 % na 1,12 mil. pasažierov a nepravidelná charterová preprava so 457,7 tis. cestujúcimi vzrástla o 7 %. Počet pohybov lietadiel v uplynulom roku na letisku klesol o 7 % na 25 358, čo je medziročne o 1 862 príletov a odletov menej. Nákladná preprava dosiahla 20,5 tis. ton, čo bolo viac o 16 % a 2,8 tis. ton. Preprava pošty sa prepadla o 30 % a 17,7 tony na 42 ton.

Súvisiace články

Aktuálne správy