Dánska Saxo Bank vlani so ziskom 618 mil. dánskych korún

Dánska investičná banka Saxo Bank v medziročnom porovnaní znížila zisk o 4 %

Dánska investičná banka Saxo Bank dosiahla v minulom roku čistý zisk 618 mil. dánskych korún (DKK) (približne 2,07 mld. eur). Medziročne ho znížila o 4 %. Prevádzkový zisk rástol, no banka vlani investovala do rozvoja podnikania, keď náklady na zamestnancov a administratívne náklady vzrástli o 12 %.

Klientske depozitá v on-line obchodovaní vzrástli o 26 percent a dosiahli 26,7 mld. DKK. Vklady klientov v rámci správy aktív retailovej časti Saxo Bank medziročne vzrástli o 13 % na 35,3 mld. DKK. Celkový objem spravovaných aktív sa zvýšil medziročne z 31,2 mld. DKK na 33,2 mld. DKK. Celková situácia na trhu znížila podľa vyjadrení zástupcov banky chuť investorov riskovať a obmedzila ich aktivitu. Aj preto je s výsledkami spokojná.

Saxo Bank je špecialista na on-line obchodovanie a investície s klientelou z celého sveta. Skupina Saxo Bank sídli v Kodani a svoje pobočky prevádzkuje v Európe, Ázii, na Blízkom východe a v Austrálii. V auguste 2011 Saxo Bank ohlásila, že akcionárom spoločnosti sa chce stať svetová investičná spoločnosť TPG Capital. V decembri toto spojenie odobrili všetky dozorné orgány. TPG Capital získala v spoločnosti Saxo Bank 30-percentný podiel. Zakladatelia Saxo Bank si tak v banke udržali majoritný časť akcií. Fournais Holding A / S a Lars Seier Christensen Holding A / S vlastní každá 29,95 % Saxo Bank. Zvyšné akcie držia hlavne súčasní a bývalí zamestnanci banky.

(1 EUR = 7,4344 DKK)

Súvisiace články

Aktuálne správy