Premiér Papadimos vymenil šéfov troch vládnych rezortov

Atény 7. marca (TASR) – Grécky technokratický premiér Lukas Papadimos vymenil troch svojich ministrov. Najdôležitejšou zmenou je presun ministra hospodárstva a rozvoja Michalisa Chrysochoidisa na čelo rezortu ochrany občanov. Novou ministerkou hospodárstva sa stane doterajšia ministerka školstva Anna Diamantopulová.
Za nového ministra školstva vo svojej dočasnej vláde vymenoval Papadimos univerzitného profesora Jorgosa Babiniotisa, oznámila v noci nadnes premiérova kancelária.
Výmena stoličiek – ako menšiu reorganizáciu vlády nazvali grécke médiá – bola potrebná po tom, ako minulý týždeň odstúpil doterajší minister ochrany občanov Christos Paputsis. Z vlády odišiel, pretože sa chce sústrediť na kandidatúru vo voľbách predsedu socialistickej strany PASOK. K tej patria aj Chrysochoidis a bývalá eurokomisárka Diamantopulová.
Minister financií Evangelos Venizelos, ktorý vedie rozhovory Grécka s medzinárodnými veriteľmi a je favorizovaným kandidátom na post šéfa socialistov vo vnútrostraníckych voľbách 18. marca, si post udržal.
Očakáva sa, že Papadimosova vláda vyhlási parlamentné voľby na koniec apríla.
Informovali o tom agentúry DPA, Reuters a AP.

Súvisiace články

Aktuálne správy