Predstavitelia Samsungu rokovali s permiérkou, pomoc pre firmu prerokuje vláda

Bratislava 7. marca (TASR) – Predstavitelia galantského závodu Samsung Electronics Slovakia sa dnes pred začiatkom rokovania vlády SR stretli s premiérkou. Výsledok však jasný nie je, ale možnosť poskytnutia miliónovej investičnej pomoci sa opäť po poslednom stiahnutí materiálu z rokovania vracia na vládu.
"Táto problematika je dosť zložitá. Účelom dnešné sedenia bolo vyjasniť si vzájomné stanoviská," podotkol po stretnutí hovorca Samsungu Anton Ondrej. Dodal, že firma sa vyjadrí až po prerokovaní bodu vládnym kabinetom, ktorý má dnes jednu z posledných šancí na odklepnutie pomoci.
Galantský závod má dostať od štátu investičnú pomoc v sume 28 miliónov eur, a to formou úľavy na dani z príjmu. Dôvodom je realizácia nového projektu spoločnosťou v hodnote 90 miliónov eur v rokoch 2011 až 2014 a tým zachovanie 950 existujúcich pracovných miest.
O pomoc zažiadala spoločnosť Samsung koncom septembra minulého roka, pričom žiadosť podala na rezort hospodárstva. "Cieľom pomoci je podpora modernizácie výroby na výrobu nových modelov LED televízorov a príprava na zavedenie nového typu 3D, SMART a OLED televízorov v existujúcom výrobnom závode," konštatuje sa v materiáli.

Súvisiace články

Aktuálne správy