Podielové fondy sa vrátili k záporným čistým predajom

Podielové fondy po kladných čistých predajoch v predchádzajúcich týždňoch skončili v deviatom týždni so zápornými čistými predajmi, a to vo výške 20,1 mil. eur. Celkové predaje fondov v správe členov Slovenskej asociácie správcovských spoločností zaznamenali 27,3 mil. eur a spätné nákupy 47,4 mil. eur. Najvyššie záporné čisté predaje v objeme 15,7 mil. eur vykázali dlhopisové fondy a najvyššie kladné predaje mali špeciálne fondy cenných papierov so sumou 5,5 mil. eur.

Fondy peňažného trhu boli v mínuse 4,1 mil. eur, spätné nákupy prevýšili celkové predaje aj v prípade fondov krátkodobých investícií, keď ich čisté predaje boli v mínuse 3,3 mil. eur. Fondy z kategórie iné skončili v mínuse 1,45 mil. eur. So zápornými čistými predajmi skončili aj špeciálne fondy profesionálnych investorov so sumou 1,38 mil. eur, ďalej akciové fondy so sumou 998,5 tis. eur, fondy fondov so sumou 544,5 tis. eur a aj fondy krátkodobého peňažného trhu so sumou 138,2 tis. eur. Na druhej strane, s kladnými čistými predajmi skončili okrem špeciálnych fondov cenných papierov aj špeciálne fondy nehnuteľností pri sume 1,7 mil. eur. Zmiešané fondy boli v pluse 261,4 tis. eur.

Najvyššie kladné čisté predaje z jednotlivých správcovských spoločností zaznamenal v uplynulom týždni IAD Investments, a to v objeme 529 tis. eur. Tatra Asset Management vykázal na druhej strane záporné čisté predaje vo výške 11,9 mil. eur.

Agentúra SITA vydá podrobné údaje o výkonnosti podielových fondov v 9. týždni na:

http://www.webnoviny.sk/download/1831/udaje-o-vykonnosti-podielovych-fondov.xls

Súvisiace články

Aktuálne správy