Raben Logistics Slovakia prvým nájomcom Immoparku Košice

Prvým nájomcom v košickom priemyselnom parku Immopark je logistická spoločnosť Raben Logistics Slovakia. V prvej fáze si firma prenajala 1 325 metrov štvorcových skladových plôch. Ako v pondelok informoval výkonný riaditeľ Raben Logistics Slovakia Luboš Korec, košický Immopark si vybrali pre jeho infraštruktúru a umiestnenie blízko k potenciálnym obchodným partnerom. „Immopark sa tak zaradí do siete distribučných centier prevádzkovaných spoločnosťou Raben Logistics Slovakia v rámci Slovenska v kategórii A s celkovou rozlohou 25 tisíc metrov štvorcových,“ uviedol Korec.

Priemyselný park Immopark Košice ponúkne v niekoľkých etapách viac ako 250 tisíc metrov štvorcových logistických, priemyselných a kancelárskych plôch. Developerom je spoločnosť Erste Group Immorent Slovensko. Park sa má rozprestierať na rozlohe 62 hektárov, pričom výška investície by mala dosiahnuť takmer 120 mil. eur. Park je umiestnený na 60-hektárovom pozemku medzi medzinárodným letiskom a cestou prvej triedy Košice – Bratislava. Výstavba Immoparku oficiálne začala ešte v máji 2007, no kvôli nejasnostiam okolo vlastníctva pozemkov a následne kvôli kríze sa začiatok výstavby oddialil.

Spoločnosť Raben Logistics Slovakia je od začiatku tohto roka lídrom na slovenskom trhu v oblasti logistiky, keď sa spojili logistické firmy Raben Logistics Slovakia, Transkam – Slovakia a Raben Trans European Slovakia (predtým Wincanton). Skupina Raben v 10 krajinách poskytuje prácu viac ako 8 tisícom zamestnancov. Na slovenskom trhu pôsobí Raben Group od roku 2008, kedy prevzala česko-slovenskú spoločnosť Setto Spedition.

Súvisiace články

Aktuálne správy