Z Bratislavy oddnes jazdí do Dunajskej Stredy a Komárna vlak RegioJet

Bratislava 4. marca (TASR) – Z Bratislavy do Dunajskej Stredy a Komárna dnes vyrazil na svoju prvú jazdu regionálny vlak súkromnej spoločnosti RegioJet, ktorý je členom prepravnej skupiny Student Agency. Ten kompletne nahradí štátnu Železničnú spoločnosť Slovensko, a. s. (ZSSK). "Spoje budú jazdiť v polhodinových a hodinových intervaloch," povedal dnes pre médiá štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Árpád Érsek.
Regiojet podľa hovorcu spoločnosti Student Agency Aleša Ondrůja bude stáť ministerstvo dopravy asi o jedno euro menej pri cene za vlakový kilometer. "Jazda vlaku medzi Bratislavou a Komárnom tak ušetrí asi 100 eur," prirovnal Ondrůj. Každá konkurencia ZSSK je podľa Érseka len dobrá, lebo vedie dopredu. "Možno táto trochu zmobilizuje našich železničiarov. Je to výzva," dodal s tým, že vlak odbremení aj cesty, lebo sa budujú záchytné parkoviská.
Celý dnešný deň prepravuje spoločnosť cestujúcich zadarmo a do konca marca môžu ľudia jazdiť za zvýhodnené ceny. Do 25 kilometrov bude cena 50 centov, do 50 kilometrov euro, od 51 do 100 kilometrov dve eurá. Cesta z Komárna do Bratislavy tak cestujúceho vyjde na dve eurá, z Dunajskej Stredy do Bratislavy na jedno euro. Pre deti, žiakov, študentov, zdravotne ťažko postihnutých a dôchodcov nad 70 rokov bude tiež platiť štandardné zľavnené cestovné.
O to, či budú lístky na RegioJet dostupné aj v pokladniciach ZSSK, sa cestujúci nemusia obávať. V piatok 2. marca podpísala RegioJet so ZSSK zmluvu o predaji takzvaných spoločných cestovných lístkov. V ktorejkoľvek pokladnici alebo u sprievodcu ZSSK si tak cestujúci budú môcť kúpiť lístky do staníc na trase Bratislava – Dunajská Streda – Komárno a naopak, RegioJet vo svojich zákazníckych centrách predá aj lístky na spoje ZSSK. Rovnako, žiadny špeciálny lístok pri prestupoch medzi dopravcami nebude potrebný.
Minulý týždeň otvoril RegioJet zákaznícke centrá a odštartoval predaj cestovných lístkov. Nízkopodlažné vozidlá ponúknu služby ako parkoviská P+R, internet či dennú tlač v ranných spojoch. Najrýchlejšie spoje by mali zvládnuť trasu medzi Bratislavou a Dunajskou Stredou za 38 minút.

UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe zvukový záznam.

Súvisiace články

Aktuálne správy