Priemyselný a technologický park v Trnave je hotový

Prví investori už prichádzajú, je medzi nimi aj elektrotechnická firma zo skupiny Panasonic. Projekt na vybudovanie zázemia pre investície v oblasti výskumu, vývoja a inovačných procesov stál viac ako 10,7 milióna eur, z toho 9,4 milióna získala samospráva z eurofondov a zo štátneho rozpočtu.

vyšlo aj v REG

TRNAVA 2. marca (SITA) – Do Mestského priemyselného a technologického parku v Trnave sa po jeho kolaudácii už sťahujú prví investori z oblasti výskumu, vývoja, výroby prototypov a inovačných procesov.Najväčším je spoločnosť Vossloh – Schwabe Deutschland GmbH, ktorá patrí do skupiny Panasonic Electric z Japonska. Ďalší investori pôsobia v oblasti energetiky, farmácie, strojárskeho priemyslu a programovania. Agentúru SITA o tom informoval Branislav Pastucha z Mestského úradu v Trnave.

Mestský technologický a priemyselný park má 7 500 metrov štvorcových. Prednostne je určený pre investorov z oblasti výskumno-vývojových činností, ktorí ponúknu vysokokvalifikované pracovné miesta. Zatiaľ je podľa Pastuchu obsadená asi polovica priestorov. Projekt na vybudovanie zázemia pre investície v oblasti výskumu, vývoja a inovačných procesov stál viac ako 10,7 milióna eur, z toho 9,4 milióna získala samospráva z eurofondov a zo štátneho rozpočtu. Podľa Pastuchu musí areál zostať majetkom mesta, prvých päť rokov poputuje čistý zisk z nájomného do štátneho rozpočtu, v ďalších rokoch bude príjmom mesta.

Spoločnosť Vossloh – Schwabe Deutschland GmbH bude v Trnave navrhovať dizajn elektrických predradníkov, vyrábať ich testovacie prototypy a testovať ich kvalitu a spoľahlivosť. Vytvorí približne 50 vysokokvalifikovaných miest, predovšetkým pre elektrotechnikov s vysokoškolským vzdelaním.

Mestský priemyselný a technologický park vznikol prestavbou areálu bývalých Technických služieb mesta Trnava. Dodávateľom prác bolo konzorcium Dúha a Trnavská stavebná spoločnosť. Dnes je už areál skolaudovaný, slávnostné otvorenie bude približne v polovici marca.

Agentúra SITA vydá k správe aj zvukovú správu.

Súvisiace články

Aktuálne správy