DFN Košice opäť vyhlásila súťaž na rekonštrukciu

Detská fakultná nemocnica (DFN) Košice opätovne vyhlásila súťaž na svoju rekonštrukciu. Ide v poradí o druhú súťaž, prvú jej Úrad pre verejné obstarávanie nariadil zrušiť. Obsahom obstarávania je rekonštrukcia, nadstavba a prístavba zdravotníckeho zariadenia. „Realizáciou rekonštrukcie DFN Košice príde k modernizácii jestvujúcich priestorov, realizácii nadstavby a prístavby, ktoré budú vykonané v jestvujúcich priestoroch na ulici Tr. SNP č. 1 v Košiciach,“ uvádza sa v oznámení o vyhlásení súťaže zverejnenom vo Vestníku verejného obstarávania.

Predpokladaná hodnota zákazky je 8,325 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Pôvodná súťaž bola v predpokladanej hodnote 11,8 mil. eur bez dane. Rekonštrukcia bude financovaná z vlastných finančných prostriedkov zariadenia a z fondov Európskej únie. Ukončená by mala byť do 24 mesiacov od zadania zákazky. Záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 12. apríla tohto roka. O víťazovi užšej súťaže rozhodne najnižšia cena.

Detská fakultná nemocnica Košice fungovala niekoľko rokov v prenajatých priestoroch, začiatkom roka 2010 však zdravotnícke zariadenie získalo vlastné sídlo. Krátko na to začalo sťahovať svoje pracoviská z výškového monobloku Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura do vlastných priestorov na Triede SNP. Už pri sťahovaní sa počítalo s komplexnou rekonštrukciou uvedených priestorov.

Detská fakultná nemocnica Košice je špecializovanou koncovou nemocnicou, ktorá slúži deťom z Košického aj Prešovského samosprávneho kraja. Má 240 lôžok, tvoria ju štyri kliniky a šesť oddelení. Hospitalizuje najzávažnejšie stavy z regiónov Košického a Prešovského kraja, čo predstavuje 1,5 mil. obyvateľov. Pri zariadení pôsobí aj 56 špecializovaných ambulancií a vysunuté pracovisko Detského centra prof. Th. Hellbrüggeho pre deti s rôznymi poruchami vývinu.

Súvisiace články

Aktuálne správy